Notice: Korzystanie z class-oembed.php uznawane jest za przestarzałe od wersji 5.3.0! Zamiast tego użyj wp-includes/class-wp-oembed.php. in /wp-includes/functions.php on line 4719

FAQ

Czy nasze produkty są pasteryzowane?
Nie, zywyferment jest żywy, czyli zawiera żywe bakterie fermentacji mlekowej
Czy dodajemy ocet do naszych kiszonek?
Nie dodajemy octu. Jeśli chcemy zachować chrupkość warzyw, dodajemy trochę cytryny.
Jak przechowywać kiszonki?
W chłodnym, ciemnym miejscu (lodówce, piwnicy). Warzywa powinny być dociśnięte do dna słoika i przykryte sokiem. Staramy się nie zakazić fermentu brudnym widelcem.
Jak przechowywać fermenty w miodzie?
W chłodnym i ciemnym miejscu, nie muszą być w lodówce.
Jak używać fermentów w miodzie?
Jako dodatku do sosów, marynat, deserów. Albo jak się chce 🙂
Co to jest kimchi?
To koreańska nazwa kiszonki. Najbardziej znane kimchi, to kapusta pekińska z marchewką, szczypiorem i ziołami, kiszona w paście z czosnku, cebuli, imbiru i rzodkwi, z gochugaru – suszoną na słońcu papryki chilli. Częstym dodatkiem jest sos rybny i pasta z fermentowanych krewetek – my proponujemy wersję wegańską, z sosem sojowym i orzechami włoskimi.
Jak jeść kimchi?
Jako samodzielną sałatkę (posypane prażonym sezamem), albo dodatek podkręcający smak zup, sosów czy placków.